Седмица на мъжката мода

Ревю на "Armani" от Седмицата на мъжката мода в Милано
Снимка: Getty/Images

След Лондон и Милано мъжката мода ще дефилира в Париж от днес до неделя

Това ще се случи в рамките на петдесетина ревюта, които ще покажат тенденциите за сезон пролет-лято 2014 г., предава БГНЕС

От неделя вечер започват и ревютата с висша мода до 4 юли. Седмицата на модата започва в понеделник с млади дизайнери, сред които французинът Жулиен Давид.

Следват ревютата на Гийом Анри от модна къща "Карвен", Валетнито и Раф Саймънс - артистичен директор на Кристиан Диор, който ще представи колекция на собствената си модна марка.

Сред най-очакваните събития е второто ревю на Хеди Слиман за Ив Сен Лоран. То ще завърши дефилетата с мъжка мода в неделя.

За първото си ревю през януари стилистът поднесе изненада, като представи много гръндж колекция. В същия стил беше и колекцията му с дамска мода от март.

Мъжката мода предизвиква все по-голям интерес.

"Преди мъжът беше на заден план спрямо женската мода, но днес марките печелят много пари благодарение на мъжа", отбелязва консултантът Жан-Жак Пикар.

Ревютата с мъжка мода ще бъдат последвани от рокли от висшата мода, повечето от които за десетки хиляди евро и дори повече.

"Диор", "Шанел", Готие, Ели Сааб ще представят своите колекции, както и най-младите дизайнери със статут на "поканени членове" като Ирис Ван Херпен, Бушра Джарар, Ицин Ин.

Централното събитие този сезон ще се случи в понеделник сутринта.

Кристиян Лакроа напусна модата през 2009 г., но се завръща с нова колекция. Той ще представи 18 модела в Музея на декоративното изкуство, с които ще отдаде почит на италианската дизайнерка Елза Скиапарели, която почина през 1973 г. 

Галерии, посветени на мъжката мода за идния сезон, можете да видите тук и тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти